"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк продовжив мораторії ще в кількох банках

Четвер, 6 серпня 2009, 15:01

Національний банк України на півроку продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", Укрпромбанку і ряду інших кредитно-фінансових установ.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Нацбанку.

"Прийняли рішення по Укрпромбанку, банку" Надра ", Західінкомбанку. Загалом - по декільком банкам", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося про продовження мораторію на задоволення вимог кредиторів ще на півроку - до 21 січня 2010 року - в одному лише Укрпромбанку.

Реклама:

Як відомо, Нацбанк отримав можливість продовжувати на строк до шести місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів банків після набуття чинності з 5 серпня закону про особливості здійснення заходів з фінансового оздоровлення банків.

Відповідно до закону, НБУ отримав право продовжувати на строк до шести місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів банку, в якому на момент прийняття цього законодавчого акта (24 липня) уже введено такий мораторій.

За даними Нацбанку, дія мораторію на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку завершилося 21 липня 2009 року, тоді як банку "Надра" завершувалося 10 серпня, а Західінкомбанк - 12 серпня. При цьому в найближчі місяці дію мораторію на задоволення вимог кредиторів має завершитися у Трансбанку (1 вересня), банку "БІГ Енергія" (15 вересня) і Банку регіонального розвитку (23 вересня).

За станом на 21 липня тимчасові адміністрації були введені в 17 українських банках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: