Польща залишила "Броди-Плоцьк" у списку ключових проектів

Понеділок, 3 серпня 2009, 16:48

Польща залишила будівництво нафтопроводу "Броди-Плоцьк" у списку ключових енергетичних проектів, співфінансованих за кошти Європейського Союзу у рамках програми "Інфраструктура і навколишнє середовище" до 2013 року.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на Міністерство регіонального розвитку Польщі.

Проект, вартість якого оцінюється в 1,8 млрд. злотих (440 млн. євро за поточним курсом 4,1), може одержати дофінансування з коштів Євросоюзу в обсязі близько 120 млн. євро.

Добудова нафтопроводу з українського мміста Броди до польського Плоцька посідає друге місце серед 13 записаних в основному списку ключових енергетичних проектів за рівнем дофінансування після "енергомосту" між Польщею і Литвою, для якого зарезервовано 170 млн. євро (за поточним курсом).

Реклама:

Ще 4 енергетичні проекти записано в резервні.

Загальна вартість енергетичних проектів, записаних в програмі, становить 2,25 млрд. євро, близько 640 млн. євро з яких надасть Євросоюз.

Куратором проекту "Броди-Плоцьк", названого в описі "стратегічним", виступає Міністерство економіки Польщі, а реалізатором - польсько-українсько-азербайджансько-грузинсько-литовська компанія "Сарматія". Вона зможе скористатися коштами, зарезервованими для проекту, в 2012-2014 роках.

У Міністерстві регіонального розвитку Польщі повідомили, що наступна перевірка стану реалізації проектів, на підставі якої ухвалюються рішення про те, залишити чи виключити проект зі списку ключових, пройде через півроку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!