"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові банки можуть дати кредити "Нафтогазу" та уряду

Субота, 1 серпня 2009, 10:07

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий розглянути надання кредиту "Нафтогазу".

Про це йдеться у спільній заяві Європейської комісії та міжнародних фінансових інституцій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У документі зазначається, що кредит може бути наданий для забезпечення компанії оборотним капіталом, необхідним для зберігання газу в підземних сховищах в Україні, і довгострокового фінансування для підтримки інвестиційної програми з модернізації існуючої газотранспортної системи.

У заяві йдеться, що фінансування, яке підлягає детальній процедурі due diligence, обсягом до 300 млн. дол. для негайного поповнення оборотного капіталу та обсягом до 450 млн. дол. для інвестування у 2010 році може бути запропоновано для розгляду раді директорів ЄБРР.

У свою чергу, Світовий банк розгляне надання фіскальної підтримки уряду в рамках позики на цілі розвитку на суму до 500 млн. дол. 

Ця сума призначається для підтримки міжгалузевих бюджетних і структурних реформ, включаючи реформу газового сектора, цільову соціальну підтримку малозабезпечених верств населення та держзакупівлі.

Згідно з документом, позика буде розглянута керівництвом Світового банку відразу після успішного завершення всіх реформ, узгоджених з українським урядом в рамках політики розвитку даної програми і згідно з умовами кредиту stand-by Міжнародного валютного фонду.

Європейський інвестиційний банк підтверджує свій намір розглянути довгострокове кредитування, націлене на підтримку та співфінансування модернізації газотранспортної системи.

ЄІБ наголошує, що його фінансування направлено на довгострокові інвестиції, а не на оборотний капітал або на купівлю газу.

Фінансування, яке підлягає процедурі due diligence, обсягом до 450 млн. дол. для довгострокових інвестицій може бути запропоновано для розгляду керівництвом ЄІБ, йдеться в заяві.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!