S&P ПІДТВЕРДИЛО РЕЙТИНГИ УКРАЇНИ: ПРОГНОЗ "ПОЗИТИВНИЙ"

П'ятниця, 31 липня 2009, 14:06

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий та короткостроковий рейтинги України на рівні "CCC +/C".

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Прогноз змінений на "позитивний" з "негативного".

Перегляд прогнозу відображає недавній прогрес у реалізації структурних реформ в бюджетному і фінансовому секторах відповідно до умов програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання Україні стабілізаційного кредиту.

Реклама:

"Дуже гнучкий підхід МВФ до графіка платежів і компоненту бюджетної підтримки (порівняно з вихідною програмою) свідчить про підтримку України акціонерами МВФ", - заявив кредитний аналітик Standard & Poor's Френклін Гілл.

Отримавши більше 60% кредиту МВФ, уряд виявився здатним здійснити вливання у фінансову систему країни в розмірі понад 5% ВВП, у той час як бюджетний дефіцит у 2009 році збільшиться з 0% до 6% ВВП.

Тим не менш політичні та економічні ризики зберігаються напередодні президентських виборів в січні 2010 року.

Тривалість періоду відновлення економіки і його ступінь будуть залежати, насамперед, від зовнішньої ситуації, умов зовнішньої торгівлі для України та відданості уряду реалізації незавершеної частини програми МВФ.

Можливість того, що боргові зобов'язання належить державі "Нафтогазу" будуть реструктуровані, прямо не вплине на кредитоспроможність України, оскільки уряд не видавав прямих гарантій за зобов'язаннями компанії.

"Прогноз" позитивний "відображає поліпшення економічних перспектив для України, насамперед, внаслідок масштабу і гнучкості підтримки країни - як двосторонньої, так і багатосторонньої", - підкреслив Гілл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: