Українські готелі не підписують угоди для Євро

Вівторок, 28 липня 2009, 11:35

Власники кращих 5-зіркових готелів України - "Прем'єр-Палас" (Київ) та "Донбас-Палас" не можуть підписати угоди з офіційним туроператором Євро-2012 компанією TUI Travel PLC.

Про це повідомили перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко і Донецький міський голова Олександр Лук'янченко на робочій нараді з підготовки інфраструктури міст України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, пише видання "Дело".

"Триває конфлікт двох фінансових груп. Ці умови виникли не сьогодні. Вони (TUI і "Донбас-Палас") раніше намагалися співпрацювати, але не вийшло. Тому сьогодні йде чиста спекуляція, торгівля за їх давніми зв'язками, коли одна із сторін не виконала свої зобов'язання ", - пояснив ситуацію Лук'янченко.

Він сказав, що за рахунок спонсорів міської програми (підготовки до Євро-2012) гарантував "Донбас-Паласу" покриття різниці в ціні між пропонованою готелем і тією, яку хоче отримати TUI під чемпіонат.

За словами президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, для розміщення VIP-гостей Євро-2012 в Донецьку УЄФА сьогодні визнає тільки готель "Донбас-Палас".

Він також підкреслив, що TUI сьогодні набагато простіше працювати з польською стороною, ніж з українською, тому що та швидше пристосовується до європейських цін.

У свою чергу, Голубченко сказав, що не може схилити "Прем'єр-Палас" до підписання договору, так як власники готелю просять приїхати представників TUI і хочуть вести розмову з ними напряму.

"А чому не приїжджають представники TUI? Вони приїдуть під кінець терміну (до якої Україна повинна надати УЄФА звіт про готовність готелів) і всі (власники готелів) тоді будуть змушені за один день підписувати угоди на їх (TUI) умовах", - вважає Голубченко .

У зв'язку з цим Суркіс висловив готовність самостійно домовитися з власником "Прем'єр-Палас" щодо підписання договору з TUI.

У той же час Суркіс повідомив, що в УЄФА та фірми TUI сьогодні є багато питань, пов'язаних із цінами на житло в українських готелях, тому що вони не відповідають європейським стандартам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: