Тимошенко збільшить капітал "Нафтогазу" до кінця тижня

Середа, 22 липня 2009, 13:30

На засіданні у вівторок уряд остаточно затвердив порядок збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень за рахунок реалізації облігацій внутрішньої державної позики.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу у Кабінеті міністрів.

"Ми сьогодні відрегулювали всі деталі, всі процедури і до кінця цього тижня вже буде внесений цей обсяг цінних паперів у статутний капітал "Нафтогазу", і далі ці цінні папери вийдуть на відкритий ринок", - сказала вона.

За словами Тимошенко, ці кошти не мають цільового призначення - це кошти статутного капіталу, і НАК може їх "використовувати на власний розсуд: як на погашення боргів, так і на закачування газу в сховища, так і для інших цілей".

Реклама:

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що для збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" не обов'язкове ухвалення Верховною радою.

17 липня перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак заявив, що заплановане Кабінетом міністрів збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень потребує законодавчої участі Верховної ради.

За його словами, прийняття відповідної постанови уряду недостатньо - необхідно затвердження поправок до державного бюджету України або до базового антикризового закону.

У НАК "Нафтогаз України" відзначають, що рішення Кабінету міністрів щодо збільшення статутного капіталу компанії не вирішує повністю проблему поточного фінансового дефіциту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: