"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газові зв'язки Фірташа шукають в офшорах

Понеділок, 20 липня 2009, 10:16

Антимонопольний комітет (АМКУ) відновив перевірку інформації про здійснення структурами, близькими до компанії RosUkrEnergo, контролю над низкою українських облгазів.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело на одному з газових підприємств.

За неофіційними даними, поновлення перевірки пов'язано з інформацією, яку раніше в інтерв'ю виданню повідомив співвласник групи компаній "Континіум" Ігор Єремеєв.

"Ми продали свій пакет (в компаніях "Закарпатгаз", "Львівгаз", "Івано-Франківськгаз", "Чернівцігаз", "Чернігівгаз" та "Волиньгаз") своєму мажоритарному партнера Олега Бахматюка, а вже він продав частину акцій RosUkrEnergo", - зазначив Єремєєв.

Реклама:

Таке твердження йшло врозріз з офіційними висновками Антимонопольного комітету, які він зробив у квітні.

Як відомо, тоді відомство відзвітувало, що за підсумками проведеної перевірки не було виявлено факту здійснення RosUkrEnergo контролю над облгазами.

Нова інформація змусила ревізорів знову взятися за цю справу. Втім, зараз в АМКУ стверджують, що й не припиняли перевірки.

"Продовжується збір матеріалів. Оскільки це часто пов'язано з діяльністю офшорних компаній, нам непросто зібрати такі матеріали. Я про це сказав і уряду", - повідомив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Як повідомлялося, АМКУ почав перевірку після заяви співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа про те, що RosUkrEnergo придбала контрольні пакети облгазів в Україні та контролює 75% обсягу продаваного газу в Україні (майже 50 млрд. кубометрів рік).

Газ реально продає не "Нафтогаз України", а облгази.

Щоб перевірити слова Фірташа, АМКУ надіслав запити RosUkrEnergo і всім 52 регіональним газорозподільним підприємствам країни щодо структури їх активів. Але ця перевірка дала негативний результат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: