"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк: металургів врятує внутрішній ринок

П'ятниця, 17 липня 2009, 14:19

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що необхідно розвивати внутрішній ринок споживання продукції металургійних підприємств.

Про це він заявив у п'ятницю, 17 липня, під час відвідування кар'єру і спілкування з трудовим колективом ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний завод" (ПГЗК) у Кривому Розі, повідомляє прес-служба народного депутата.

"Проблема цього підприємства, як і всіх підприємств, що працюють на металургію, лише в одному - у відсутності внутрішнього ринку. Лише 20% всієї продукції, що виробляється українськими металургами, споживає внутрішній ринок. Із зовнішнім ринком - величезні проблеми: падіння цін, високі ціни на енергоносії. Наша металургійна продукція фактично неконкурентна", - підкреслив Арсеній Яценюк. 

За його словами, сьогодні такі підприємства "працюють хто "в нуль", хто "в мінус". "Але працюють. Щоб не виганяти людей і не втратити ринки", - сказав він.

Реклама:

Лідер "Фронту змін" нагадав, що Україна поки експортує металургійну продукцію до Китаю.

"Проте Китай - це нестабільний ринок. Сьогодні - експорт, а завтра його можуть закрити. Тому для держави найважливіше, що потрібно зробити,  - починати будувати власну інфраструктуру, створити ринок споживання кінцевої продукції на внутрішньому ринку. Це і будівництво, і мости, і залізниці", - підкреслив Яценюк.

Також політик вважає за необхідне відновлення фінансування підприємств цього сектора економіки за рахунок державного бюджету, державними банками, а також залучення великих іноземних кредиторів - Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку.

"Ну і, звичайно, має бути політична стабільність", - підсумував він.

"В країні є проблеми, є падіння цін на зовнішньому ринку, в уряді - безлад. Але це не означає, що ми повинні зупинитися. Усе - в наших руках. Криза мине. Тож усе буде гаразд - додав Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: