Фонд держмайна оцінює Одеський припортовий у мільярд

П'ятниця, 10 липня 2009, 09:23

Реалізаційна ціна планованого до продажу держпакета ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) сьогодні може становити близько 1 млрд. доларів.

Про це під час засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації заявив виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "УНІАН".

У зв`язку з цим він відзначив, що ще 2008 року ОПЗ оцінювався в 2 млрд. доларів, проте у зв`язку із збитковою роботою підприємства його вартість постійно знижується.

Так, за інформацією в.о. голови ФДМ, ОПЗ закінчив перший квартал 2009 року із збитком у 10 млн. гривень, за підсумками року його збиток може вирости вже до 70-100 млн. гривень.

Реклама:

Основною причиною збиткової діяльності підприємства Парфененко назвав підвищення цін на газ, яка становить 90% собівартості його продукції.

За оцінкою в.о. голови Фонду, у разі подальшого підвищення ціни на газ, збиток ОПЗ в 2010 році може становити 150-200 млн. гривень.

За інформацією офіційного видання Фонду держмайна "Відомості приватизації" від 9 липня, ФДМ почав підготовку до проведення приватизаційного конкурсу з продажу 99,567% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Як повідомлялося, конкурс з продажу 99,52% акцій Одеського припортового заводу планували провести 20 травня 2008 року.

Проте Рада національної безпеки й оборони 16 травня заборонила урядові і Фонду державного майна здійснювати приватизацію державних пакетів акцій енергокомпаній, Одеського припортового заводу і деяких інших підприємств.

Рішення РНБО було введено в дію указом президента.

7 липня 2008 року Ющенко знову призупинив дію розпорядження Кабміну про приватизацію Одеського припортового заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: