Standard & Poor's знизило рейтинги "Альфа-Банку"

Понеділок, 6 липня 2009, 12:11

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило про зниження рейтингів "Альфа-Банку" (Україна) у зв'язку з оголошенням про обмін єврооблігацій.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби агентства.

Згідно з повідомленням, знизило довгостроковий кредитний рейтинг контрагента знижено з ССС+ до СС, рейтинг за національною шкалою - з uaB до uaCC.

У той же час короткостроковий кредитний рейтинг залишився без змін - на рівні С.

Реклама:

Всі рейтинги були поміщені в список CreditWatch з негативним прогнозом.

Як відомо, 2 липня "Альфа-Банк" виступив з публічною пропозицією про обмін єврооблігацій.

"Ми розглядаємо цю ситуацію як вимушений обмін боргових зобов'язань із-за продовження терміну погашення боргу", - відзначають в Standard & Poor's.

В агентстві відзначають, що рейтинги "Альфа-Банку" будуть виведені зі списку CreditWatch після завершення операції, коли рейтинги єврооблігацій можуть бути знижені до D (дефолт), а кредитні рейтинги контрагента - до SD (вибірковий дефолт) або D.

"У разі успішного завершення угоди ми можемо знизити рейтинги єврооблігацій до D, а кредитні рейтинги контрагента до SD (якщо "Альфа-Банк" продовжить виконання інших боргових зобов'язань) або до D (якщо ми прийдемо до висновку про те , що банк допустить дефолти по більшості своїх зобов'язань)", - ідеться у повідомленні.

"Після завершення угоди ми плануємо провести повторну оцінку показників кредитоспроможності банку і, відповідно, переглянути рейтинги", - додають в агентстві.

Крім того, в Standard & Poor's прогнозують, що в 2009 і 2010 роках фінансовий сектор в Україні "все ще буде підданий високому ризику".

Як повідомлялося, 3 липня рейтингове агентство Moody's Investors Service також знизило ряд рейтингів "Альфа-Банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: