Думка експерта: Укрексімбанк позичить 1 мільярд гривень "Нафтогазу"

Четвер, 2 липня 2009, 13:38

Укрексімбанк збільшив статутний капітал на 1 мільярд гривень шляхом випуску акцій додаткової емісії, які оплачені за рахунок випуску Міністерством фінансів облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

"У пункті 21 статуту Укрексімбанку, затвердженого Кабміном, цифри 5 120 297 замінити цифрами 5 816 603", - говориться у постанові Кабінету міністрів.

Таким чином, статутний капітал Укрексімбанку складається з 5,816603 мільйона штук акцій номіналом 1,436 тисячі гривень за акцію і становить 8,354 мільярда гривень.

На думку експерта департаменту корпоративних фінансів КУА "КІНТО" Юрія Левченка, збільшення статутного капіталу Укрексімбанку пов'язане з необхідністю покращити фінансове становище НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Головною метою є потреба прокредитувати компанію "Нафтогаз". Ціль - надати їй можливість вчасно отримати кошти, потрібні для купівлі валюти для розрахунків за газ з "Газпромом", - сказав він у коментарі "Економічній правді".

За його словами, йдеться, зокрема, про блакитне паливо, поставлене в Україну у червні 2009 року.

Левченко також вважає, що на кредитування "Нафтогазу" може бути спрямована переважна більшість емітованих коштів. "Ймовірність цього дуже висока", - підсумував експерт.

Укрексімбанк заснований 1992 року. Всі його акції належать уряду України. Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів Укрексімбанк займав п'яте місце серед 182 діючих в країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: