"Порятовані" банки отримають гроші за тиждень

Четвер, 2 липня 2009, 09:29

Перші три націоналізовані державою банки - "Київ", Родовід Банк та Укргазбанк - завершили перший етап розміщення додаткової емісії акцій.

Про це пише газета "Дело".

Видання нагадує, що на цьому етапі підписатися на новий випуск акцій могли діючі власники фінустанов. Однак, жоден з них своє право не реалізував.

"Міноритарні акціонери банку цікавилися можливістю викупу акцій, але так і не взяли участі в цьому процесі", - повідомив тимчасовий адміністратор Укргазбанку Олександр Соколов.

Реклама:

"Нинішні власники банку не викуповували акцій, нікому це не цікаво", - говорить тимчасовий адміністратор банку "Київ" Віктор Мироненко.

Аналогічну відповідь дав і тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

Перший етап розміщення акцій Укргазбанку закінчився 24 червня, банку "Київ" і Родовід Банку - 30 червня.

Таким чином, всі три банки почали другий етап розміщення акцій, на якому акції може викуповувати Міністерство фінансів.

У середу Мінфін одержав дозвіл Антимонопольного комітету на покупку більш 50% акцій цих фінустанов.

Тимчасові адміністратори банків чекають, що гроші надійдуть у фінустанов з 6 по 10 липня. "Мінфін сьогодні подав заявку на викуп акцій нашого банку", - повідомив Сергій Щербина.

За його словами, вже цього тижня ОВДП, які будуть обмінювати на акції додаткової емісії, будуть зараховані до статутного фонду банку, а наступного тижня держпапери почне викуповувати НБУ. Такі ж плани по надходженню коштів до Укргазбанку і банку "Київ".

Через тиждень після зарахування держдопомоги на рахунки рекапіталізуємих банків їх виведуть з режиму тимчасового адміністрування.

Планується, що вже в середині липня банки отримають голів правлінь.

Кандидатури нинішніх тимчасових адміністраторів Родовід Банку і банку "Київ" - Сергія Щербини і Віктора Мироненко - розглядаються на заміщення вакантних місць майбутніх керівників банків.

А ось Олександр Соколов на крісло голови правління Укргазбанку не претендує. Його, швидше за все, очолить екс-голова Ощадбанку Олександр Морозов.

"Після завершення процесу рекапіталізації буде призначений голова правління банку від уряду. Претендентом на цю посаду є Олександр Морозов", - повідомив Олександр Соколов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: