"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Надра Банк" запропонував варіанти реструктуризації боргів

Середа, 1 липня 2009, 16:14

Банк "Надра" (Київ) запропонував власникам своїх єврооблігацій на 175 млн. дол. з погашенням у 2010 році два варіанти реструктуризації.

Про це повідомляється в огляді інвестиційної компанії Astrum Investment Management в середу, пише "Дело".

За даними інвесткомпанії, перший варіант передбачає погашення єврооблігацій шляхом викупу 15% їх номінальної вартості (ліміт готівкових коштів для викупу становить 20 млн. дол.), що близько до поточної ринкової вартості облігацій.

Другий варіант передбачає списання 60% номіналу облігацій, підвищення процентної ставки на 0,25 п.п. - до 9,5% і погашення цінних паперів в липні 2015 року.

"Ми очікуємо, що ця пропозиція не матиме значного впливу на котирування єврооблігацій банку "Надра" у зв'язку з тим, що воно грунтується на ринкових цінах. Не виключено, що підсумковий варіант реструктуризації буде відрізнятися від запропонованих банком умов", - вважають в Astrum Investment Management.

У той же час експерти інвесткомпанії не бачать можливості для суттєвого поліпшення умов реструктуризації, з огляду на вкрай складний стан банку.

В огляді також відзначено, що тайм-план банку припускає фінальну зустріч власників єврооблігацій 24 липня з закриттям угоди 1 вересня 2009 року.

"Теоретично перешкодити реструктуризації можуть нові обставини. Компанія "Спідвейр" заявила, що у неї в заставу по кредиту на 60 млн. дол. з2007 року знаходиться 51% акцій банку "Надра". У той же час ми вважаємо малоймовірним задоволення вимог компанії по пакету акцій банку", - відзначають експерти Astrum Investment Management.

Як повідомлялося, банк "Надра" у червні 2007 року розмістив трирічні єврооблігації на 175 млн. дол. Лід-менеджерами випуску виступили HSBC Bank Plc і UBS. Купон склав 9,25% річних. Погашення 28 червня 2010 року.

Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів (28,073 млрд. грн.) Банк "Надра" займав 10 місце серед 182 банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: