ДЕПУТАТИ ПОДЕРИБАНИЛИ КОШТИ НАЦБАНКУ

Середа, 1 липня 2009, 12:42

Верховна Рада зобов'язала Нацбанк у 2009 році внести до держбюджету додаткові прибутки у сумі 9,8 мільярдів гривень, отримані від поквартальної різниці доходів і витрат.

За зміни до держбюджету та закону про Нацбанк проголосувало 373 депутати.

Як ідеться в пояснювальній записці до законопроекту, Національний банк України у 2009 році вносить до державного бюджету крім позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над витратами Національного банку за 2008 рік, додатково поквартальну сплату позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над витратами Національного банку в поточному році, що призведе до збільшення платежів НБУ до державного бюджету на 9,8 млрд. гривень

Зазначені надходження пропонується спрямувати на забезпечення належного виконання заходів із підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, виділивши їх окремою бюджетною програмою на будівництво, реконструкцію, розвиток і утримання мережі автомобільних доріг, у тому числі будівництво та реконструкцію мостів державної та комунальної власності (включаючи будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві у сумі 650.000 тис. гривень), а також будівництво метрополітенів у містах Дніпропетровську, Донецьку, Києві та Харкові.

Реклама:

Також законом передбачено розподіл "нерозподілених коштів стабілізаційного фонду".

Під час голосування депутати "Нашої України" звинуватили спікера у порушенні регламенту. Вони наголошували, що закон зразу був ухвалений за основу і в цілому, хоча в депутатів були зауваження.

Водночас спікер Володимир Литвин заявив, що таким чином він виконував домовленості погоджувальної ради щодо розблокування роботи парламенту.

Під час розгляду попереднього законопроекту про збільшення прожиткового мінімуму Литвин дорікнув депутатам, що цей законопроект вони не голосували, тоді як наступний (про підготовку до Євро) вони проголосують, бо там уже "кожен відхопив собі шматок".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: