"Нафтогаз" візьме участь в продажу "Укртатнафти"

Четвер, 25 червня 2009, 19:23

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" візьме участь у відкритому конкурсі з продажу 18,296% ЗАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область).

Про це повідомив прес-секретар українського держхолдінга Валентин Землянський, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, "Укртатнафта" 27 червня на виконання рішення суду планує провести відкритий конкурс з продажу 18,296% своїх акцій.

Раніше джерело в компанії "Татнєфть" повідомило, що компанія отримала повідомлення "Укртатнафти" про проведення торгів. При цьому "Татнєфть" вважає проведення торгів незаконним.

Реклама:

Джерело пояснило, що про рішення господарського суду Полтавської області, згідно з яким "Укртатнафта" зобов'язана реалізувати 18,296% акцій своїм акціонерам, стало відомо тільки в кінці травня.

"Татнєфть" і "Нафтогаз України" подали касаційні скарги до Вищого господарського суду України, який своїм рішенням призупинив виконання рішення полтавського суду.

Торги планується виставити єдиним пакетом. "Умови торгів складені таким чином, що сама "Укртатнафта", а фактично група "Приват", повністю контролює допуск учасників до торгів та їх проведення", - зазначив співрозмовник агентства.

В даний час найбільшими акціонерами "Укртатнафти" є НАК "Нафтогаз України" - 43,054% акцій, Міністерство майна Татарстану - 28,7788%. Ще 18,296% акцій, що раніше належали компаніям Seagroup International Inc. (США) і Amruz Trading AG (Швейцарія), є спірними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: