"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Звільнений заступник голови "Укртранснафти" захопив офіс компанії. Оновлено

Понеділок, 22 червня 2009, 11:31

Олександр Лазорко, звільнений 3 червня 2009 року з посади заступника голови правління ВАТ "Укртранснафта", і його представники у понеділок вранці захопили офіс компанії на вул. Артема.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ВАТ.

"Спроба захоплення була зроблена ще до 08.00 ранку. За станом на цю годину офіс захоплений Лазорко", - цитує агентство слова прес-секретаря "Укртранснафти" Олександра Дікусарова.

"Лазорко знаходиться в кабінеті у Кирюшина (голови правління компанії Ігоря Кирюшина)", - додав прес-секретар.

Реклама:

За його словами, наразі офіс компанії заблоковано представниками Лазорко і чотирма міліціонерами, які були викликані "Укртранснафтою".

Дікусаров також повідомив, що після взяття під контроль центрального офісу почалася спроба захоплення диспетчерського вузла транспортування нафти магістральними нафтопроводами, який знаходиться в іншому офісі компанії на вул. Кутузова.

"Фактично ставиться під загрозу транспортування сировини. Такі дії розцінюються як незаконні", - підкреслив прес-секретар компанії.

Він також повідомив, що з'явилася поки неперевірена інформація про те, що Лазорко обгрунтовує свої дії рішенням наглядової ради про його призначення в.о. голови компанії у зв'язку з відстороненням Кирюшина.

"Але воно було підписано з порушеннями і заднім числом", - додав Дікусаров.

Прес-секретар також уточнив, що причиною звільнення заступника голови були прогули.

Як відомо, екс-голова правління ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобич Львівської обл.) Лазорко був призначений заступником голови правління ВАТ "Укртранснафта" в січні 2009 року. Ігор Кирюшин очолив "Укртранснафту" у вересні 2006 року.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України. 100% акцій товариства знаходиться в управлінні Національної акціонерної компанії "Нафтогазу України".

У спостережну раду компанії входять по два представника "Нафтогазу" і Мінпаливенерго, а також по одному представнику Мінекономіки, Мінфіну, ДПАУ, ДКЦПФР і МВС. Головою спостережної ради є голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: