"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США допоможуть Києву в переговорах щодо газу

Субота, 20 червня 2009, 17:03 -

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський провів зустріч з американською делегацією на чолі зі Спеціальним посланником з енергетичних питань в Євразії Держдепартаменту США Річардом Морнінгстаром.

Про це повідомляє у суботу прес-служба президента.

Співрозмовники обговорили низку питань двостороннього і багатостороннього співробітництва в контексті гарантування національної та міжнародної енергетичної безпеки.

Головна увага була приділена обговоренню актуальної ситуації з поставками і транзитом російського природного газу.

Реклама:

На прохання Морнінгстара Соколовський ознайомив американську делегацію з конкретними заходами, які вживав і вживає президент для врегулювання проблем, що виникають через незбалансовані взаємовідносини на українському газовому ринку і складні газові контракти від 19 січня 2009 року.

Було відзначено доцільність залучення додаткових коштів для оплати обсягів газу, необхідних для закачування в українські підземні сховища газу з метою забезпечення поставок і транзиту на найближчий і наступні осінньо-зимові періоди.

Також представники американської делегації зазначили необхідність реформування українського газового сектору, висловивши готовність сприяти українській стороні в переговорному процесі з урегулювання проблемних питань поставок газу в українську ГТС.

Сторони також попередньо домовились найближчим часом обговорити питання співпраці в реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса - Броди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: