Уманський пояснив, звідки візьмуться гроші на капітал "Нафтогазу"

Субота, 20 червня 2009, 14:00

Кабінет міністрів має намір узгодити під час переговорів з Міжнародним валютним фондом можливість збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 мільярдів гривень.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

Він повідомив, що кошти на збільшення статутного фонду "Нафтогазу" будуть отримані за рахунок випуску облігацій - за такою ж моделлю, як і у випадку рекапіталізації банків.

"За українською методологією, при цій операції по дефіциту нульовий баланс. Дефіцит не збільшується. За методологією МВФ він, звісно, збільшується. Безперечно, цю операцію потрібно узгодити з МВФ, інакше це буде порушення програми", - пояснив Уманський.

Реклама:

"У середу в мене була зустріч із Максом Альєром, у прем'єра відбувся conference-call із Джейлою Пазарбазіолу. Ми передали цю інформацію, чекаємо на їхню реакцію", - повідомив в.о. міністра фінансів.

Водночас, Уманський підкреслив, що рішення про збільшення статутного фонду НАК "Нафтогаз України" може бути ухвалене і реалізоване урядом тільки після внесення змін до закону про бюджет. 

"У тому вигляді і з тими ідеями, з якими на Кабміні ухвалювалася з голосу пропозиція пана Продана, рішення не може бути реалізоване. Тому я вчора доповідав (і ми розглядали на Кабміні) проект змін до закону про держбюджет на цей рік у частині "Нафтогазу". Без цих змін у мене нема юридичних підстав зробити емісію ОВДП і наповнити статутний фонд НАК", - підкреслив в.о. міністра фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!