Україна прагне експортувати м'ясо до Євросоюзу

Субота, 20 червня 2009, 10:55

У жовтні 2009 року до України приїдуть експерти Єврокомісії для проведення перевірок процесу виробництва свинини і яловичини.

Про це під час візиту до Херсонської області заявив міністр аграрної політики Юрій Мельник, повідомляє агентство "УНІАН".

"У жовтні експерти Єврокомісії інспектуватимуть наші великі тваринницькі комплекси. На черзі перевірка виробництва так званого червоного м`яса, це свинина і яловичина", - сказав міністр.

За словами Мельника, у разі позитивних висновків експертів м`ясо українського виробництва стане конкурентоспроможним і буде допущене до офіційної реалізації на території Євросоюзу.

Реклама:

Як повідомлялося, 15 червня Юрій Мельник заявив, що МінАП сподівається на інспекцію фахівцями ЄС українських тваринницьких господарств восени 2009 року.

Міністр зазначив, що інспекцію проходитимуть тільки ті підприємства, які подадуть заявки, щоб одержати дозвіл на експорт своєї продукції до ЄС.

18 червня фахівці генерального директорату з охорони здоров'я та захисту прав споживачів Єврокомісії завершили перевірки українських виробників м'яса птиці і яєць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!