"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Наступного тижня Київ розрахується з боргом за газ

Субота, 20 червня 2009, 09:14

Київська міськдержадміністрація наступного тижня планує повністю виплатити борг за використаний у 2009 році газ.

Про це у п'ятницю заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє агентство "УНІАН".

Він наголосив, що за поточний рік проплата Києва за газ становить 95,1%.

"У нас був борг на 1 січня приблизно 503 млн. гривень. На сьогодні це 562 млн. гривень. Цього року ми наростили борг 62 млн. гривень", - сказав Голубченко.

Реклама:

За його словами, у п'ятницю під час наради у прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з приводу розрахунків регіонів України за газ було прийнято рішення здійснити взаємозаліки по боргах за минулі роки.

"Тому що та сума (борг за минулі роки) складається в основному з різниці ціни на газ, коли на газ ціни піднімали, а тариф ми не могли підняти, тому що на це потрібно, як мінімум, три місяці", - пояснив Голубченко.

Таким чином, за його словами, близько 500 млн. гривень боргу Києва буде погашено за рахунок взаємозаліків, а 62 млн. гривень столична влада погасить з коштів кредиту, який взяло місто.

"Ми наступного тижня проплатимо ці 62 млн. гривень, і в нас буде нуль боргу в 2009 році. Якщо все далі піде нормально, ми вийдемо із ситуації. Ми зробимо взаємозалік по минулому року, цього року розрахуємося на 100% і нормально підійдемо до опалювального сезону", - сказав Голубченко.

При цьому він нагадав, що з 1 червня в Києві введено нові тарифи на оплату житлово-комунальних послуг.

Голубченко висловив сподівання, що завдяки новим тарифам більше боргів у Києва за газ не виникатиме, принаймні таких великих.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: