Україна закачала до ПСГ понад 3 мільярди кубометрів газу

П'ятниця, 19 червня 2009, 13:32

Україна вже закачала в підземні газові сховища понад 3 млрд. кубометрів газу.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи нараду з головами облдержадміністрацій, мерами міст та керівниками теплокомуненерго з питань погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"З квітня йде закачування газу у сховища. Ми в квітні закачала 800 млн. кубометрів, у травні ми отримали 2,3 млрд. кубометрів, це вже в наших сховищах і ми за це розрахувалися", - сказала Тимошенко.

Як повідомлялося, у червні "Газпром" кілька разів заявляв про різке зниження закупівель газу українською стороною.

Реклама:

За його оцінками, обсяги імпорту в п'ять-сім разів менші в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року і становлять 25-35 млн. кубометрів газу на добу, що виключає можливість закачування газу в підземні сховища (ПСГ).

Голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина 5 червня повідомив, що закачування газу в ПСГ ведеться з 7 квітня і дочірні компанії НАК - "Укртрансгаз" і "Чорноморнафтогаз" вже накопичили в них понад 19 млрд. кубометрів.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 15 червня заявила, що Україні необхідно до початку опалювального сезону збільшити запаси газу в ПСГ до 27 млрд. кубометрів і це буде зроблено.

У липні імпорт газу Україною може зрости до майже 5 млрд. кубометрів з 0,92 млрд. кубометрів у червні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: