Кредитпромбанк допустив дефолт

Вівторок, 16 червня 2009, 10:54

Кредитпромбанк, який входить до двадцятки найбільших українських банків, допустив дефолт за облігаціями серії F.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело в інвесткомпанії "Конкорд Капітал".

Цю ж інформацію підтвердили виданню і в компанії "Інвестиційний капітал Україна", яка є одним з найбільших власників цих облігацій.

9 червня до дострокового погашення був пред'явлений майже весь обсяг облігацій цього випуску - близько 350 мільйонів гривень.

Реклама:

Сумарна заборгованість Кредитпромбанку за локальними облігаціями (в обігу знаходиться 6 випусків) складає 1,45 мільярда гривень, 600 мільйонів з яких можуть бути пред'явлені до погашення до кінця 2009 року.

Невиконання Кредитпромбанком оферти по облігаціях серії F не стало несподіванкою для власників цих цінних паперів, зазначає видання.

Справа в тому, що банк почав вести переговори про реструктуризацію цього боргу більш ніж за місяць до дати виконання оферти.

Початкові умови реструктуризації, пропоновані банком, учасники ринку оцінили як одні з найбільш невигідних.

"Банк пропонує 5% суми боргу погасити зараз, 10% - в 2010 році і 85% - протягом 2011-2012 років", - відзначає аналітик інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Андрій Герус.

При цьому прибутковість по паперів становила б 17% річних.

"Це одні з найбільш непривабливих умов реструктуризації, що пропонуються власникам облігацій. Однак це тільки початкові умови, далі банк і інвестори прийдуть до компромісу, який задовольнить обидві сторони", - упевнений аналітик Astrum Investment Management Сергій Фурса.

Однак, позитивним сигналом для інвесторів є те обставина, що банк продовжує виплачувати процентний дохід по облігаціях серії F.

Так, 9 червня (в день виконання оферти) Кредитпромбанк виплатив купон за восьмий період у розмірі 9,4 мільйона гривень.

Як відомо, Кредитпромбанк став другою українською фінустановою, яка допустила дефолт по локальних облігацій - у січні 2009 року частково не виконав зобов'язання по оферті банк "Фінансова ініціатива".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: