Тарута отримав відстрочку по газовому боргу від "Нафтогазу"

Середа, 10 червня 2009, 11:55

Підприємства "Індустріального союзу Донбасу", підконтрольні Сергію Таруті та Віталію Гайдуку, зуміли домогтися збереження постачань газу, незважаючи на заборгованість у розмірі майже 400 млн. грн.

У розпорядженні видання "Комерсант-Україна" виявилося листування між керівництвом корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) і НАК "Нафтогаз України" про те, що сторони затвердили механізм погашення заборгованості за поставлений раніше газ.

У листі на ім'я першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка директор ІСД з капітального будівництва й енергетики Олександр Рисс просить керівництво держмонополії дати вказівку її дочірній компанії "Газ України" "офіційно відкликати доручення щодо відключення від газу трьох підприємств ІСД".

"Беручи до уваги, що корпорацією ІСД і "Нафтогазом" спільно визначений та затверджений механізм погашення заборгованості ... за спожитий природний газ, а також узгоджені терміни проведення взаєморозрахунків, прошу вас відкликати доручення", - говориться в листі.

Реклама:

У ньому також зазначається, що відключення від газопостачання призведе до повної зупинки заводів і зробить неможливим подальше проведення розрахунків.

З другого документа - доручення Ігоря Діденка посадовим особам "Нафтогазу" і "Газу України" - випливає, що заступник голови держмонополії доручив "вжити термінових заходів до вирішення цього питання". А з листа в. о. генерального директора "Газ України" Сергія Зубова - що домовленість між "Нафтогазом" та ІСД була досягнута без відома "Газу України".

"Газ України" не володіє інформацією про існування домовленостей між "Нафтогазом" і корпорацією ІСД про порядок і терміни проведення взаєморозрахунків", - говориться в листі.

У ньому також зазначається, що борг корпорації ІСД накопичився з березня поточного року і за станом на 25 травня становив 395,5 млн. грн. (ВАТ "Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського" має 210,2 млн. грн., ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" - 171,7 млн. грн., ВАТ "Краматорський металургійний комбінат ім. Куйбишева" - 13,6 млн. грн.).

У НАК "Нафтогаз України" наявність домовленостей про реструктуризацію не підтверджують. При цьому прес-секретар НАК Валентин Землянський каже, що борг є, але його розмір і терміни погашення не підлягають оприлюдненню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: