"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ призупинив рішення щодо ставки інтерконнекту

Середа, 3 червня 2009, 15:43

Антимонопольний комітет розпочав справу про перегляд свого рішення щодо ринкового становища операторів мобільного зв'язку.

До закінчення справи вирішено зупинити дію розпорядження Комітету від 25 травня 2009 року, яким вісім операторів телекомунікацій визнавали такими, що займали 2008 року монопольне становище на ринку завершення телефонних з'єднань, йдеться в повідомленні АМКУ.

Підставою для цього стали відповідні клопотання ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (МТС) та ЗАТ "Київстар Дж. Ес. Ем.", які надійшли до Комітету 02 червня 2009 року. Своє звернення компанії мотивують тим, що під час прийняття розпорядження комітету не було враховано істотні обставини, зазначає АМКУ.

На спеціальному засіданні з цього приводу Комітет вирішив задовольнити клопотання операторів, зупинивши дію свого попереднього розпорядження. Таким чином, остаточне рішення у цій справі буде прийняте за результатами відповідного дослідження, яке проведе АМКУ.

"Приймаючи рішення про перегляд розпорядження Антимонопольного комітету від 25 травня 2009 року та зупинення дії цього розпорядження до закінчення перегляду, Комітет чітко виконав вимоги конкуренційного законодавства....Комітет ретельно перевірить як доводи заявників, так і пояснення чи заперечення інших учасників конкуренційного процесу. І прийме рішення, яке грунтуватиметься на приписи конкуренційного законодавства"- зазначив в.о. голови комітету Олександр Мельниченко.

Як відомо, 25 травня 2009 року АМКУ визнав ЗАТ "Український мобільний зв'язок", ЗАТ "Київстар Дж. Ес. Ем.", ТОВ "Астеліт", ЗАТ "Українські радіосистеми", ТОВ "Голден Телеком", ТОВ "Інтернаціональні телекомунікації", ЗАТ "Телесистеми України" та ВАТ "Укртелеком" монополістами в межах власної мережі мобільного зв'язку.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!