Дерипаска готується виплачувати мільярдні борги

Вівторок, 26 травня 2009, 12:45

Російський олігарх Олег Дерипаска найближчим часом приступить до реструктуризації багатомільярдних боргів своїх компаній.

Про це повідомляє видання "Дело".

"Зараз ми знаходимося в ситуації, з якою, крім декількох важких ситуацій, думаємо, бізнес впорається, - зазначила Ольга Зінов'єва, перший заступник генерального директора холдингової компанії Дерипаски "Базовий елемент" ("Базел"). - Гостра фаза минула, і якщо ми підпишемо зобов'язальні документи з кредиторами, ситуація нормалізується і бізнес спокійно впорається з нею".

Імперія Дерипаски охоплює практично всі ключові галузі російської економіки: "РусАл" - світовий виробник алюмінію, автовиробник ГАЗ, кілька енергетичних, будівельних, авіаційних і фінансових компаній.

"РусАл" має віддати "Внєшекономбанку" 4,5 млрд. дол. У забезпечення цього кредиту закладено 25% акцій "Норнікеля". Загальна сума боргу Дерипаски російським і іноземним кредиторам оцінюється в 20 млрд. дол.

За словами Зінов'єва, "РусАл" наступного місяця підпише угоду про реструктуризацію з виплати кредитів іноземних банків на суму 7,3 млрд. дол.

"РусАл" також сподівається на угоду з реструктуризації кредиту на суму 4,5 млрд. доларів, який він отримав від одного з російських державних банків минулої осені.

Термін кредиту закінчується в листопаді, і, за словами Зінов'євої, його реструктуризація "не просте питання", але з урядом ведуться переговори.

Зінов'єва також повідомила, що "Базел" "без ентузіазму" ставиться до ідеї, запропонованої іншими російськими металургійними групами про злиття їх холдингів у національний гігант, частково контрольований державою.

"Ми вважаємо, що спочатку повинні привести в порядок власні справи, і лише потім думати про злиття", - зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: