Telenor скаржиться на атаки Farimex в Україні

Понеділок, 18 травня 2009, 12:36 -

Норвезька компанія Telenor заявляє про причетність Farimex до розслідування, яке розпочав Антимонопольний комітет України проти неї і "Київстар".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Farimex, відомий своїми посягання на інвестиції Telenor в російському мобільному операторі "Вимпелком", стоїть за розслідуванням Антимонопольного комітету України проти Telenor і "Київстар", - ідеться у повідомленні.

За інформацією компанії, вона отримала офіційне повідомлення про початок розслідування 7 травня поточного року.

Реклама:

У повідомленні також сказано, що всі звинувачення у порушенні конкурентного законодавства є абсолютно безпідставними.

"Telenor є активним прихильником конкуренції і вважає, що Farimex, на жаль, ввів Антимонопольний комітет України в оману", - говорить віце-президент і глава операцій Telenor у Центральній та Східній Європі Ян Едвард Тігесен.

Як відомо, у 2008 році Farimex порушив судову справу проти Telenor, "Вимпелкому" і "Альтімо" в Арбітражному суді Ханти-Мансійського автономного округу в Західному Сибіру (Росія).

Farimex звинуватив компанію у фінансових втратах "Вимпелкома", викликаних перешкоджанням в купівлі "Українських радіосистем".

Суд визнав Telenor єдиним винним у запізнілому виході оператора на український мобільний ринок і зобов'язав Telenor виплатити "Вимпелком" 2,8 млрд. доларів компенсації за понесені збитки.

Це рішення було скасовано Омський судом 29 грудня 2008 року.

20 лютого 2009 року суд зобов'язав Telenor виплатити 1,7 млрд. доларів компенсації.

Суд видав Farimex виконавчі документи на стягнення вказаної суми, в результаті чого 11 березня 2009 року було накладено арешт на акції Telenor у "Вимпелкомі".

Telenor подав апеляцію на рішення Омській суду. Слухання справи відбудеться у тюменькому суді 26 травня 2009 року.

Farimex Products, Inc. зареєстрована на Британських Віргінських островах і є власником депозитарних розписок, співвідносних з 0,002% акцій "Вимпелкома".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: