"Газпром" підписав документи про газову трубу в обхід України

П'ятниця, 15 травня 2009, 18:21

Російський "Газпром" підписав пакет документів щодо реалізації проекту "Південний потік" (South Stream) з болгарською, грецькою та сербською енергетичними компаніями - Bulgarian Energy Holding, DESFA і Srbijagas.

Про це повідомляє агентство РИА "Новости".

Серед підписаних документів - угода між "Газпромом" і Bulgarian Energy Holding про співпрацю при створенні газопроводу для транзиту природного газу через територію Болгарії, а також базові угоди про співробітництво "Газпрому" з грецькою DESFA і сербською Srbijagas.

Документи встановлюють принципи взаємодії сторін на передінвестиційну стадії проекту і визначають умови, порядок створення та механізми діяльності спільних підприємств, які будуть запроваджені для проектування, будівництва та експлуатації "Південного потоку".

Реклама:

Також російський монополіст підписав друге доповнення до меморандуму про взаєморозуміння щодо подальших кроків по реалізації проекту "Південний потік" з італійською Eni.

Документ передбачає збільшення потужності морської ділянки газопроводу "Південний потік" з 31 до 63 мільярдів кубометрів на рік.

Проект "Південний потік" включає в себе сухопутні частини газопроводу по території РФ і ряду європейських країн, а також морські газопроводи через Чорне та Адріатичне моря.

Для реалізації сухопутної частини проекту за кордоном раніше були підписані міжурядові угоди з Болгарією, Сербією, Угорщиною та Грецією.

Росія дотримується рішення про запуск газу по "Південного потоку" не пізніше 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!