У Мінфіні хваляться перевиконанням плану по надходженнях до Держбюджету

Вівторок, 12 травня 2009, 17:54 -

Протягом січня-квітня 2009 року надходження до загального фонду Державного бюджету склали 48,8 млрд. гривень, а за квітень поточного року - 14,3 млрд. гривень, що становить 109,5 % плану.

Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, повідомляє прес-служба Мінфіну.

За його словами, надходження і до загального, і до спеціального фондів бюджету перевиконано на 2,3 млрд. гривень.

"Проти плану чотирьох місяців надходження загального і спеціального фондів склали плюс 2,3 млрд. гривень", - підкреслив Мярковський.

Реклама:

У той же час, державні запозичення, за його словами, склали 6,6 млрд. гривень.

"В цілому, доходів і державних запозичень за січень - квітень до бюджету надійшло 55,5 млрд. гривень, або 105% до плану за цей період. В квітні поступило до ресурсів бюджету майже 18 млрд. гривень", - зазначив заступник міністра.

Він також зауважив, що за січень-квітень поточного року власних надходжень Пенсійного фонду надійшло 31,1 млрд. гривень або на 9,9 % більше плану на відповідний період.

Анатолій Мярковський зазначив, що уряд в повному обсязі здійснює всі заплановані видатки відповідно до Закону "Про державний бюджет".

Він наголосив, що стовідсотково виплачується заробітна плата бюджетникам, стипендії та пенсії, адже захищені статті бюджету є пріоритетними для Кабінета міністрів.

Мярковський зауважив, що протягом січня - квітня із загального фонду Державного бюджета місцевим бюджетам перераховано 15,8 млрд. гривень.

За словами урядовця, Державний бюджет в 2009 році підлягав корекції, але зміни бюджетного розпису відбувалися лише в сторону збільшення.

Як повідомлялося, заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак заявляє, що реальний розмір виконання Загального фонду держбюджету за 4 місяці 2009 року складає 99,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: