Уряд збільшив капітал Укрексімбанку ще на мільярд

Четвер, 7 травня 2009, 13:14 -

Статутний капітал Укрексімбанку буде збільшений на 999 млн. 999 тис. 861,9 гривень - до 8 млрд. 353 млн. 514 тис. 563,55 гривень шляхом випуску акцій додаткової емісії, які будуть оплачені за рахунок випуску Мінфіном облігацій внутрішньої державної позики на 1 млрд. гривень.

Відповідна постанова від 6 травня оприлюднена на Урядовому порталі у четвер.

Згідно з постановою, облігації будуть випущені терміном обігу дев'ять років і номінальною прибутковістю 9,5% річних.

Як повідомлялося, у кінці жовтня 2008 року Верховна рада дозволила уряду оплачувати додаткову емісію акцій банків за рахунок випуску ОВДП, які, в свою чергу, викуповує за грошові кошти Національний банк України.

Реклама:

У листопаді листопаді-грудні 2008 року уряд вже двічі вдавався до такої схеми для збільшення статутного фонду Укрексімбанку: спочатку на 1 млрд. гривень, а потім ще на 3,7 млрд. гривень.

Двічі ця схема використовувалася і для збільшення статутного фонду другого державного банку - Ощадбанку: спочатку на 1 млрд. гривень, а потім ще на 11,79 млрд. гривень.

У всіх випадках облігації випускалися на термін сім років і з прибутковістю 9,5% річних. Основна сума отриманих коштів була спрямована на розрахунки за імпортний газ шляхом кредитування НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: