"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко і Путін домовились про форму оплати за газ

Четвер, 30 квітня 2009, 15:17

Україна і Росія домовилися щодо закачування 800 млн. кубометрів природного газу в українські підземні сховища газу (ПСГ) за рахунок передоплати російською стороною транзиту свого газу по території України.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції за підсумками візиту до Росії, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Досягнуті домовленості про закачування російського природного газу в обсязі 800 млн. кубометрів в українські газові сховища і досягнута домовленість, що оплата за цей газ здійснюється передоплатою Росії за транзит російського газу по території України в Європу", - сказала Тимошенко

Вона наголосила, що це найоптимальніший варіант розрахунків для України.

Реклама:

"Можна констатувати, що перший місяць Україна успішно закачала російський природний газ в українські газові сховища. Це значить, що ми почали накопичувати газ у сховищах і ми вже готуємося до наступного осінньо-зимового опалювального періоду", - зазначила вона.

Також Тимошенко повідомила, що досягнуто домовленості про те, що українською стороною буде підготовлено проект міждержавної угоди про забезпечення закачування російського газу в підземні сховища України на весь період закачування, включаючи всі літні місяці і кілька осінніх.

Як повідомлялося, уряд і НАК "Нафтогаз України" розглядали три варіанти розрахунку за газ, що отримується від ВАТ "Газпром" в 2009 році: надання "Нафтогазу" товарного кредиту, оплату газу в рахунок вартості транзиту і оплату по факту споживання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!