"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє віддати 2 мільярди на придбання житла

Понеділок, 27 квітня 2009, 12:45

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що в 2009 році вдасться поповнити Державну іпотечну установу на 2 мільярди гривень/

Як передає агентство "УНІАН", про це вона заявила в понеділок, вручаючи чорнобильцям ключі від 5 нових квартир у Кагарлицькому районі Київської області, які були викуплені Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій.

"Я впевнена, що ми повернемо до Державної іпотечної установи 1 млрд. боргу, ще 1 млрд. одержимо додатково за рахунок продажу цінних паперів. І я думаю, що цього року ми ще 2 млрд. грн. - того, чого не було у попередні роки, зможемо віддати на придбання житла", - сказала Тимошенко.

Державна іпотечна установа в Україні створена постановою Кабінету міністрів 8 жовтня 2004 року. Засновником ДІУ виступає держава в особі Кабінету міністрів.

Реклама:

Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування іпотечних кредитів за рахунок коштів, одержаних від розміщення власних облігацій. Папери розміщуються шляхом відкритого продажу на території України серед інвесторів - юридичних і фізичних осіб, резидентів і нерезидентів.

Облігації ДІУ розміщує самостійно. За паперами видається 100-процентна державна гарантія.

Обсяг рефінансування первинних кредиторів ДІУ 2008 року збільшився більш ніж удвічі - до 2,2 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: