У Тимошенко визначили перші банки для рефінансування

Четвер, 16 квітня 2009, 12:23

Мінфін визначив перші два банки, які будуть рекомендовані державі на рекапіталізацію, - "Фінанси та кредит" та "Укргазбанк".

У четвер Кабмін може зажадати від цих банків проведення експрес-аудиту для виявлення реальної потреби в капіталі, пише газета "Экономические известия" з посиланням на джерело в уряді.

За інформацією джерела, керівник департаменту по роботі з проблемними банками Мінфіну Теймур Багіров отримав доручення підготувати відповідні клопотання для проведення рекапіталізації двох банків із семи, представлених НБУ.

"У першу чергу держава буде входити в капітал працюючих банків. Попередньо розглядаються "Фінанси та кредит" та Укргазбанк, яким потрібно 7 млрд. гривень", - повідомляє співрозмовник видання.

Реклама:

Рішення приймав перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, який дав доручення Теймуру Багірову.

За даними газети, департамент по роботі з проблемними банками узгодив з Нацбанком методику проведення експрес-аудитів комерційних банків, які підлягають рекапіталізації.

Ці аудити повинні уточнити дані перевірок балансів великих і найбільших банків, проведені за методикою МВФ.

Заступник глави НБУ Олександр Савченко каже, що експрес-аудити є правильним рішенням і дозволять точно визначити поточну потребу проблемних банків в капіталі: "Такий аналіз можна провести протягом двох тижнів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!