У Тимошенко вирішили "підкинути" "Нафтогазу" ще 6 мільярдів

Четвер, 26 березня 2009, 16:26

Уряд пропонує збільшити бюджетні видатки на компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням, на 6,1 млрд. грн. (з 1,6 до 7,7 млрд. грн.).

Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік та деяких інших законів України", який уряд ухвалив на засіданні 25 березня, повідомляє агентство "УНІАН".

Крім того, у законопроекті запропонована нова бюджетна програма "Виконання робіт з розвідувального та експлуатаційного буріння, облаштування для введення в експлуатацію нових родовищ вуглеводневої сировини".

Джерелом фінансування зазначеної бюджетної програми визначено надходження від збільшення з 0 до 2% ставки збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для бюджетних установ та організацій, промислових, інших споживачів.

Реклама:

Також пропонується внести зміни до законів про Держбюджет та про державну підтримку, що дозволить Аграрному фонду здійснити закупівлю за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету на Аграрній біржі у вітчизняних виробників дизельного палива та мінеральних добрив для потреб сільськогосподарських товаровиробників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!