"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ буде продовжувати звітувати Тимошенко

Середа, 25 березня 2009, 10:07

Національний банк буде надавати Кабінету міністрів інформацію про рефінансування банків у щотижневому режимі за формою, встановленою Міністерством фінансів.

Відповідне рішення закріплене спільною постановою уряду і центрального банку №238 від 11 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно із документом, текст якого оприлюднено в офіційній пресі, НБУ також буде надавати Кабміну матеріали діагностичного обстеження банків, проведеного в рамках закону про першочергові заходи щодо запобігання негативних наслідків фінансової кризи.

Крім того, документом визнана такою, що втратила чинність спільна постанова уряду і Нацбанку №44 від 29 січня, якою передбачалося, серед іншого, участь представника уряду в засіданнях правління НБУ, що присвячені питанням рефінансування банків.

Реклама:

Як повідомлялося, парламент в березні скасував статті 84 і 86 держбюджету-2009, що дозволяє пом'якшити контроль уряду над рефінансуванням банків.

Стаття 86 держбюджету-2009 обмежувала Нацбанк у частині встановлення ставки рефінансування та визначення порядку надання кредитів комерційним банкам для підтримки їх ліквідності, а ст. 84 зобов'язувала викуповувати облігації уряду за їх номінальною вартістю.

На скасуванні норм держбюджету-2009 про емісійне фінансування дефіциту та погодження рефінансування з урядом наполягав Міжнародний валютний фонд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: