"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жеваго готовий віддати більшу частину свого банку державі

Вівторок, 24 березня 2009, 13:43
Акціонери банку "Фінанси та Кредит" на загальних зборах 24 березня вирішили передати державі та інвесторам 50% +1 акція фінустанови.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку у вівторок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Було прийнято низку стратегічних рішень щодо подальшої роботи банку" Фінанси та Кредит ". Зокрема, на зборах прийнято рішення про передачу державі та інвесторам 50% +1 акція банку", - зазначається в повідомленні.

Відповідно до прес-релізу, остаточне рішення щодо входження держави в акціонерний капітал банку прийме Кабінет міністрів після винесення відповідного висновку про необхідність збільшення його статутного капіталу Національним банком.

"Питання входження держави у капітал банку є важливим для його успішної роботи та реалізації намічених планів. Це величезна довіра до нас з боку держави і визнання того, що стратегія, обрана банком" Фінанси та Кредит ", вірна", - цитується в прес-релізі голова правління банку Володимир Хливнюк.

Реклама:

До основних власникам банку відносять відомого українського бізнесмена, народного депутата від БЮТ Костянтина Жеваго.

ВАТ "Банк" Фінанси та Кредит "засновано в 1990 року. За даними банку, його найбільшими акціонерами є ЗАТ F&C Realty (46,67%), ТОВ "Асканія" (48,88%) і НАК "Нафтогаз України"( 0,63%).

Як повідомлялося, банк "Фінанси і Кредит" мав намір реструктуризувати більшу частину синдикованого кредиту обсягом 70 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: