БАНК "НАДРА" ПОПРОСИВ ПРО ЧАСТКОВУ НАЦІОНАЛІЗАЦІЮ. Оновлено

П'ятниця, 20 березня 2009, 22:14

Тимчасовий адміністратор банку "Надра" (Київ) Валентина Жуковська звернулася до Національного банку України (НБУ) з проханням державі увійти до складу акціонерів банку.

Про це повідомило джерело "ЕП" в банку. За неофіційними даними йдеться про вливання до капіталу банку 5 мільярдів гривень.

Раніше агентством "Інтерфакс-Україна"  повідомлялося, що тимчасовий адміністратор банку звернулася до НБУ з клопотанням про капіталізацію банку за рахунок державних коштів.

"У середу, 18 березня, тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська використовувала виключне право тимчасового адміністратора без проведення загальних зборів акціонерів звернутися до НБУ з клопотанням про капіталізації банку за рахунок державних коштів", - ідеться у повідомленні банку.

За інформацією банку, Жуковська подала план фінансового оздоровлення банку "Надра", який передбачає участь держави у відновленні його стабільної роботи.

Реклама:

Згідно з повідомленням, банк продовжив реалізацію програми з управління платіжною дисципліною клієнтів-юридичних осіб, і в результаті залишки коштів на поточних рахунках клієнтів, які забезпечують надходження нових ліквідних коштів, збільшилися майже на 23 млн мільйонів гривень, а загальний обсяг надходжень коштів до банку склав майже 75 мільйонів гривень.

Крім того 16 березня була введена спеціальна пропозиція "Ефективне управління грошовими коштами", в рамках якої частина грошей на поточних рахунках корпоративних клієнтів і суб'єктів малого та середнього бізнесу може бути розблоковано і відправлена згідно з платіжними дорученнями.

Банк також розробив спеціальну програму "Пільгова процентна ставка за умови дострокового погашення частини заборгованості за кредитом", яка буде діяти до кінця 2010 року.

Вона є частиною комплексної програми по зниженню кредитної заборгованості позичальників, в результаті реалізації якої з 11 лютого по 18 березня клієнти вже повернув банку понад 320 мільйонів гривень, у тому числі юридичні особи - майже 36 мільйонів гривень, фізичні особи - понад 280 мільйонів гривень.

Сума залишків в касі банку "Надра" з моменту введення тимчасової адміністрації збільшилася майже на 47%, сума залишків на кореспондентському рахунку НБУ - на 57%, або на 47 мільйонів гривень, і за станом на 18 березня склала 130 мільйонів гривень.

Загальна сума високоліквідних активів за цей період збільшилася майже на 80 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, тимчасова адміністрація НБУ була введена в банк "Надра" 10 лютого на прохання Group DF, яка планувала придбання контрольного пакету акцій банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: