"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташа не пускають до банку "Надра"

Четвер, 19 березня 2009, 15:56

Позачергові збори акціонерів банку "Надра", заплановані на 27 березня, не відбудуться.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на повідомлення прес-служби банку.

"Повноваження загальних зборів акціонерів перейшли до тимчасового адміністратора ВАТ КБ "Надра". У зв'язку з цим позачергові збори акціонерів, які було призначено на 27 березня 2009 року, не відбудуться", - йдеться в повідомленні.

На зборах акціонерів планувалося ухвалити рішення про придбання контрольного пакету акцій банку компанією Group DF, підконтрольної Дмитру Фірташу.

Реклама:

Попередні збори акціонерів банку "Надра", проведення яких було заплановане на 24 січня, також не відбулося - у зв'язку з втраті реєстру акціонерів.

Експерти вважають, що справжньою причиною скасування як перших, так і других зборів акціонерів, є небажання Дмитра Фірташа приймати остаточне рішення про придбання банку.

"Те, що збори не відбулися, - тривожний сигнал для ринку. Він показує, що реального інвестора у банку, можливо, вже немає", - заявив голова спостережної ради одного з банків.

Втім, таким інвестором може стати держава.

Як повідомлялося, 18 березня НБУ заявив про намір запропонувати Кабінету міністрів рекапіталізувати за рахунок державних коштів "Укрпромбанк", "Родовід Банк" і банк "Надра".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: