Ющенко вважає, що МВФ може надати міцності українській трубі

Четвер, 19 березня 2009, 12:57
Президент Віктор Ющенко вважає, що продовження співпраці України з МВФ є важливою умовою для надання нашій країні кредитної допомоги іншими фінансовими інституціями для модернізації національної газотранспортної системи.

Як повідомляє прес-служба президента, таку заяву він зробив у четвер в Брюсселі.

"Якщо не буде відновлено діалогу країни з МВФ, не буде ніякої згоди щодо надання кредитної допомоги з модернізації нашої ГТС - починаючи з ЄБРР, Світового банку, Європейського інвестиційного банку", - сказав президент.

Він зауважив, що 23 березня у Брюсселі відбудеться міжнародна інвестиційна конференція з питань модернізації української ГТС, і однією зі сторін, що підпишуть прийнятий за результатами конференції документ, мають стати провідні світові фінансові організації.

Однак, переконаний Ющенко, "жодна фінансова установа не працюватиме з країною, у якої немає контакту з МВФ".

Реклама:

Віктор Ющенко вважає, що Україна занадто затягла переговорний процес з Фондом.

"Це велика помилка, що іде таке ігнорування зближення зі світовою фінансовою організацією", - сказав президент, додавши, що це затримує переговори України з іншими світовими фінансовими інституціями.

Президент підкреслив, що для подолання економічної кризи українська влада сьогодні повинна говорити "єдиним голосом, який можна сформувати навколо єдиного антикризового пакету".

На думку Віктора Ющенка, це документ, який дійсно може об'єднати українську владу.

"І українська влада, і українські політичні повинні надвідповідально підійти до формування спільного антикризового плану", - сказав Віктор Ющенко, зауваживши - сьогодні особливо важливо, щоб дії політичних сил не виходили за межі конституційного поля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: