"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До банку "Фінанси і Кредит" зайшов куратор НБУ? Оновлено

Середа, 18 березня 2009, 18:32

Національний банк України ввів куратора до банку "Фінанси і Кредит", що входить до групи найбільших.

Про це заявив тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Віктор Кравець, повідомляє агентство "Українські новини".

"У цих банках ("Укргазбанк" і банк "Фінанси і Кредит") уведено кураторів. Ситуація в цих банках не є жалюгідною. Банки працюють стабільно", - сказав він.

Кравець не уточнив, кого призначено куратором банку "Фінанси і Кредит", однак зазначив, що його введено кілька днів тому.

Реклама:

Натомість прес-служба банку "Фінанси та Кредит" спростовує інформацію про введення куратора НБУ в банк і звертає увагу на те, що за тиждень мають відбутися збори акціонерів банку, на яких буде розглянуте питання про можливість входження держави в його акціонерний капітал.

Прес-служба підкреслює, що у разі прийняття державою позитивного рішення з питання входження в капітал банку має відбутися кілька технологічних процедур, після яких у банк уводиться куратор від НБУ.

"Фінанси та Кредит" підкреслює, що зараз банк працює стабільно, не має затримок із платежами, виплатою депозитів і відсотків за вкладами, отож "формальний привід для введення кураторства НБУ зараз відсутній".

Як повідомлялося, банк збирався запросити допомогу в держави у питанні капіталізації.

За словами представника Національного банку Сергія Круглика, куратори Нацбанку знаходяться в банках, що отримали рефінансування.

"Інститут кураторства існував завжди для контролю за діяльністю банків, що отримали рефінансування. А це більше 90 установ. Додаткових спеціальних кураторів ніхто в банк не призначав", - зазначив Круглик.

До того ж, стало відомо, що запросив допомоги у питанні капіталізації "Украпромбанк", в якому теж знаходиться тимчасова адміністрація НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!