Польський газовий інвестор скаржиться на українську владу

Середа, 18 березня 2009, 15:46

Найбільший нафтогазовий концерн "Польське гурніцтво нафтове і газовніцтво" ("ПГНіГ") може втратити право на подальшу розробку Сахалінського газоконденсатного родовища в Харківській області.

"ПГНіГ" має проблеми в Україні", - пише видання "Подробности" з посиланням на польське ділове видання "Пульс бізнесу" (Puls biznesu).

ЗАТ "Девон", в якому "ПГНіГ" володіє 36,8% акцій, може втратити доступ до ліцензії на експлуатацію Сахалінського родовища, запаси якого оцінюються в 10-15 мільярдів кубічних метрів газу.

Це приблизно стільки, скільки Польща споживає за рік, повідомляє "Політарена".

Реклама:

Проблема настільки серйозна, що "ПГНіГ" навіть прийняло рішення утриматися від участі у підвищенні статутного фонду ЗАТ "Девон", і чекає на рішення питання щодо ліцензії на експлуатацію Сахалінського родовища.

ЗАТ "Девон" користується цією ліцензією на умовах укладеного договору з ліцензіатом - НАК "Надра України". Але 10 січня 2009 року українська влада визнала діючу ліцензію, видану іншому підприємству.

"Питання ще остаточно не вирішене", - наголошує Мирослав Шкалуба, віце-президент "ПГНіГ" в коментарях "Пульс бізнесу".

Польське видання, у свою чергу, повідомляє, що, за даними, які знаходяться у розпорядженні редакції, проблемою "ПГНіГ" і Сахалінського родовища займається СБУ.

"Ми володіємо інформацією, що отримання цієї ліцензії домагається раніше нам не відома фірма "УкрНафтоБуреніе". НАК "Надра України"(компанія на 100% належить українській державі) також подала документи про продовження ліцензії. Термін дії ліцензії на експлуатацію Сахалінського родовища, якою володіє НАК "Надра України", закінчується 24 квітня 2009 року", - зазначив віце-президент "ПГНіГ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: