"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондові ринки відчули позитив

Понеділок, 16 березня 2009, 13:29

Фондові індекси підвищуються з початку торгів у понеділок після того, як міністри країн G20 пообіцяли скоординувати заходи для боротьби із світовою рецесією.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

Європейський регіональний індекс Dow Jones Stoxx 600 підвищився з відкриття ринку на 2%.

Міністри фінансів і голови центробанків G20 за підсумками зустрічі висловили готовність здійснити "будь-які заходи" для відновлення зростання світової економіки. У числі цих кроків - заходи монетарної політики, фінансові стимули, реформи у сфері регулювання фінансових ринків.

Британський FTSE 100 виріс до цього часу на 39,99 пункту (1,07%), склавши 3793,67 пункту.

Французький індекс CAC 40 додав 50,90 пункту (+1,88%) - до 2756,53 пункту.

Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 68,99 пункту (+1,74%) і становив 4022,59 пункту.

Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) також продемонстрували зростання у понеділок.

Зведений АТР фондовий індекс MSCI Asia Pacific піднявся на 2% - до 76,24 пункту. Виросли котирування приблизно 80% акцій, що враховуються при розрахунку показника. Минулого тижня індикатор продемонстрував кращі результати з початку року - підвищення на 3,9%.

Японський індекс Nikkei 225 додав у понеділок 1,8%, гонконгський Hang Seng - 3,6%.

Приріст пакистанського фондового індексу Karachi Stock Exchange 100 став у понеділок найбільшим з 24 червня 2008 року після того, як прем'єр-міністр країни Юсуф Раза Гілані пообіцяв відновити на посаді голову Верховного суду Пакистану, звільненого колишнім керівником держави.

Підйом фондового ринку США минулого тижня був рекордним з листопада слідом за позитивними новинами банків, роздрібних компаній і General Motors.

Три найбільших банки країни заявили про отримання прибутку в січні і лютому, GM - про відсутність необхідності додаткової грошової допомоги уряду в 2 млрд. дол. в цьому місяці, а роздрібні продажі виявилися позитивним прогнозом, пише видання International Herald Tribune.

За підсумками минулого тижня Standard & Poor's 500 і Nasdaq Composite додали по 11%, Dow Jones Industrial Average - 9%.

Втрати S&P 500 з початку року, в результаті, скоротилися до 16%. Цей індикатор демонстрував підвищення за підсумками всього двох тижнів у поточному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: