"Газпром" підклав Фірташу свиню у суді з "Нафтогазом"?

Субота, 14 березня 2009, 00:41

Представник "Газпрому" відкликав свій підпис під позовом "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України".

Про це пише у суботу "Дзеркало тижня".

Видання нагадує, що компанія "РосУкрЕнерго" звернулася з двома позовами до НАК "Нафтогаз України".

В одному з них міститься вимога стягнути з "Нафтогазу" понад 600 млн. дол.

Реклама:

"Очевидно, йдеться про пеню, нараховану компанією "РосУкрЕнерго" "Нафтогазу". Другий позов стосується відшкодування збитків РУЕ у зв'язку з невиконанням "Нафтогазом" заявок з відбору газу з підземних сховищ газу (ПСГ) і його транзиту в європейські країни", - йдеться в матеріалі.

Прес-секретар "РосУкрЕнерго" Андрій Кнутов підтвердив виданню у четвер, що такі позови справді є.

Втім, інше джерело повідомило виданню, що виконавчий директор РУЕ від "Газпрому" Микола Дубик (голова юридичного департаменту "Газпрому") свій підпис під другою позовною заявою відкликав.

Очікується, що і з першою заявою - про стягнення з НАКу понад 600 млн. дол. пені і штрафу - співдиректор від "Газпрому" Дубик вчинить так само, пише видання.

Воно також нагадує, що відповідно до статуту "РосУкрЕнерго" документи від імені цієї компанії мають юридичну силу тільки в тому разі, якщо їх підписали два виконавчі директори. Один із них (від "Газпрому") - Микола Дубик, другий (від Фірташа і Фурсіна) - пан Глєбко.

"Відкликання паном Дубиком свого підпису під другою позовною вимогою може означати, що "Газпром" як співзасновник "РосУкрЕнерго" (50% належить російській газовій монополії, 45% - Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсіну) відмовляється від вищезгаданих претензій РУЕ до НАК "Нафтогаз України". Щоправда, документально підтвердити цю інформацію поки що не вдалося", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: