Пенсійний фонд запевняє, що не винен нікому жодної копійки

П'ятниця, 13 березня 2009, 10:36 -
Пенсійний фонд заявляє, що жодних затримок з фінансування та виплат пенсій на цей час не існує.

Так фонд відреагував на звинувачення Партії регіонів у створені штучної заборгованості перед пенсіонерами.

"Станом на 12 березня поточного року виплати пенсії та грошової допомоги профінансовано в сумі 8 196,7 млн. грн., що становить 61,8% місячної потреби на пенсійне забезпечення", - повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, на виплату пенсій, що здійснюються через відділення поштового зв'язку, перераховано 4 230,8 млн. грн., що забезпечує виплату 4 781,1 тис. пенсіонерів.

На банківські установи, які уповноважені проводити виплату пенсій перераховано 2 872,4 млн. грн., що забезпечує виплату 2 968,8 тис. пенсіонерів.

Реклама:

Таким чином пенсійні виплати профінансовано по 14 березня включно, заявляють у Пенсійному фонді. В усіх регіонах України станом на 12 березня виплачено повністю відповідно до встановлених графіків.

Пенсійний фонд заявляє, що і надалі здійснюватиме контроль за коштами, які спрямовані на виплати пенсій: "Це означає, що кошти будуть перераховуватись лише тим фінансовим установам, які будуть гарантувати їх вчасну виплату пенсіонерам".

"Саме тому рішенням міжвідомчої конкурсної комісією припинено співпрацю з банківськими установами, в яких пенсіонери не могли вчасно або в повному обсязі отримати пенсії через скрутний фінансовий стан цих банків", - пояснюють у відомстві.

"Розірвання угод з "проблемними банками" (що, до речі, відбувалося і раніше) ніяк не вплинуло на терміни виплати пенсій, а тим більше не пов'язане із фінансовим станом Пенсійного фонду", - додається у повідомленні.

Водночас фонд виступає проти "будь-яких необґрунтованих, невиважених і неперевірених висловлювань та заяв, тим більше, коли це стосується однієї третини населення держави".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: