Пенсійний фонд веде вичікувальні маневри?

Четвер, 12 березня 2009, 16:00
Партія регіонів вимагає, щоб Пенсійний фонд відзвітував за те, як здійснювалися виплати пенсій через банки і чому виникли масові затримки з виплатами.

Про це йдеться в заяві Партії регіонів, поширеній у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вимагаємо негайно розглянути стан справ у Пенсійному фонді, провести моніторинг ефективності використання системних банків для виплати пенсій, і, врешті-решт, з'ясувати - як банки і Пенсійний фонд виконували свої зобов'язання перед пенсіонерами і чия вина в затримці виплат", - йдеться в повідомленні.

Партія регіонів також вимагає посилити парламентський контроль над діяльністю Пенсійного фонду.

"Регіонали" звинуватили уряд у неспроможності налагодити координацію дій Пенсійного фонду з банками.

Партія регіонів вважає, що рішення Пенсійного фонду призупинити виплату пенсій через 8 банків загрожує більш великими затримками.

"Викликає тривогу і те, що перегляд переліку банків, з якими співпрацює Пенсійний фонд, збігся в часі з проблемами самого Пенсійного фонду, зокрема, з його наповненням і виконанням соціальних зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

"Регіонали" вважають, що через дефіцит коштів у Пенсійному фонді банкам створюють штучні перешкоди для виконання зобов'язань.

"Оскільки заміна системних банків на інших операторів пенсійних виплат дозволяє маніпулювати коштами пенсіонерів і часом здійснення розрахунків", - говориться в заяві.

"Тобто, заміна одних банків на інші або на підрозділи "Укрпошти" використовується для "виправдання" затримки виплат. Відповідно, Пенсійний фон виграє час, створюючи штучну заборгованість перед пенсіонерами, що дозволяє йому врятуватися від дострокового банкрутства", - заявляють у Партії регіонів .

Як повідомлялося, Пенсійний фонд України достроково розірвав договори на виплату пенсій з п'ятьма банками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: