Швейцарія, Австрія та Люксембург будуть боротися за банківську таємницю

Вівторок, 10 березня 2009, 09:47

Швейцарія, Австрія та Люксембург об'єднуються для захисту банківської таємниці.

Це відбувається напередодні саміту "великої двадцятки", де їх можуть включити до списку країн, які не борються з відмиванням капіталів, пише видання "Дело".

Швейцарія, Австрія та Люксембург прагнуть не допустити, щоб їх включили до "чорного списку" країн, які не хочуть співпрацювати у боротьбі з відмиванням брудних грошей.

У той же час, міністри фінансів цих країн збираються захищати свою банківську таємницю.

Виступати в цьому питанні вони відтепер будуть єдиним фронтом, було сказано на зустрічі.

Реклама:

"Ми вважаємо неприйнятним те, що нам не дають можливості дискутувати з нашими друзями з Європи та Америки", - сказав міністр фінансів Люксембургу Люк Фріден. Люксембург, Австрія та Швейцарія хотіли б спільно з іншими виробляти критерії, за якими потім буде вирішуватися питання про включення або не включення цих країн в так звані "некооперативні країни".

"Метою швейцарського уряду, - нагадав міністр фінансів Швейцарії Ганс-Рудольф Мерц, - є уникнення автоматичного обміну даними. Тому, що це означало б відмову від банківської таємниці". Австрійський міністр Йозеф Прелль зазначив, що не банківська таємниця була причиною фінансової кризи.

Голови держав і урядів "великої двадцятки" зберуться на свій саміт 2 квітня в Лондоні. Найбільш радикальні хочуть покарати австрійців, швейцарців і люксембургцев. Ці радикали - їх географічні сусіди Франція та Німеччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: