"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Турчинов обвинуватив Ющенка в захопленні "Нафтогазу"

Середа, 4 березня 2009, 16:03
Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що захоплення адміністративної будівлі "Нафтогаз України" здійснювався за наказом президента Віктора Ющенка.

Про це він заявив на брифінгу в середу, передає агентство "Лігабізнесінформ".

Турчинов вважає невипадковим той факт, що атака на НАК "Нафтогаз" розпочалася в той момент, коли керівництво компанії знаходилося на нараді в президента і не мало зв'язку, бо в них охорона секретаріату президента забрала мобільні телефони.

Турчинов також розповів, що не міг зв'язатися протягом трьох годин з першим заступником глави правління НАК "Нафтогаз України" Ігорем Диденком.

"Таким чином, пан президент разом з паном Хорошковським проводили, напевно, операцію в інтересах конкретних осіб", - підкреслив Турчинов.

Реклама:

Він зазначив, що саме він повідомив Діденку про те, що відбулося захоплення головного офісу НАК "Нафтогаз", після того, як той вийшов з наради у президента.

Також Турчинов повідомив, що підписав листи, адресовані Міністру внутрішніх справ, Генеральному прокуророві, з метою повернути ситуацію в правове поле.

Як відомо, в середу вдень слідчі СБУ з кількома представниками групи Альфа потрапили до будівлі Нафтогазу для виїмки документі у справі про заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою 6,3 млрд кубометрів транзитного газу.

Раніше СБУ арештувало начальника відділу енергетичної митниці державної митної служби Тараса Шепітька.

Виступаючи перед депутатами в середу, перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський звинуватив керівництво уряду в незаконних оборудках з газом.

В свою чергу "Нафтогаз" наголошує на законності своїх дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: