"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вкладникам банку "Київ" замість вкладів дадуть квартири

Середа, 4 березня 2009, 08:37
Із вкладниками банку "Київ" розрахуються квартирами.

У вівторок, 3 березня відбулася четверта зустріч представників ініціативної групи вкладників банку "Київ" з керівництвом банку, пише видання "Дело".

Більше ніж півтори сотні вкладників присутніх біля головного відділення банку "Київ" на вул. Богдана Хмельницького, хотіли почути відповідь на єдине питання - коли їм повернуть гроші.

Також сподівалися клієнти банку "Київ" поспілкуватися з тимчасовим адміністратором банку Анатолієм Степаненко, однак до них вийшов уповноважений тимчасового адміністратора банку "Київ" Володимир Пономарь. Він повідомив, що Анатолій Степаненко зараз знаходиться в лікарні.

Порадувати вкладників банку, Володимир Пономарьов не зміг, пише видання. Грошей у банку, як і раніше, мало. Керівництво фінустанови сподівається на рефінансування від Нацбанку сумою 100 млн. грн.

Реклама:

Ініціативна група висунула вимогу почати погашати депозитні вклади за рахунок коштів виручених від реалізації майна банку. Однак правління банку розчарувало вкладників.

"Минулого року НБУ видав банку 921 млн. грн. рефінансування, тому все майно знаходиться у заставі та продажу не підлягає", - переказує слова Пономаря член ініціативної групи Сергій Бахін.

Однак пообіцяли скласти список квартир, які все ж таки можна було б поміняти на вклад, до наступної зустрічі в середу 11 березня.

Вкладники банку говорять, що такий список уже існує, однак ціни на ту нерухомість, що пропонується, вище ринкових і кожен день тільки піднімаються.

Керівництво банку також погодилося скласти перелік будівельних об'єктів, які фінансувалися банком і зараз знаходяться на різних стадіях готовності.

"Загалом це 76 будівельних майданчиків", - говорить Сергій Бахін. Практика обміну заставного майна позичальників на депозити вкладників вже існує в банку "Надра".

Вкладникам "Укрпромбанку" також пропонується змінити свій депозит на апартаменти в Севастополі в житловому комплексі "Акрополь".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: