Колектори вважають безпідставними заяви про незаконність їхніх дій

Четвер, 26 лютого 2009, 14:55
Колекторські компанії "Незалежне колекторське агентство" та "Ікспоінт" вважають безпідставними заяви Міністерства юстиції про незаконність у їхніх діях.

Про це журналістам повідомили генеральні директори компаній "Незалежне колекторське агентство" та "Ікспоінт" Кирило Ціпрівуз і Роман Кривошеєв, передає агентство "Українські новини".

"Позиція Мін'юсту необґрунтована і непослідовна", - заявив Ціпрівуз.

За його словами, компанія готує позов до Мін'юсту про захист ділової репутації колекторських компаній, а Кривошеєв висловив готовність виступити співпозивачем.

Колектори повідомили, що й Асоціація колекторського бізнесу готує офіційну заяву щодо цих заяв з боку Мін'юсту.

Реклама:

Ціпрівуз і Кривошеєв підкреслили, що, незважаючи на відсутність профільного закону про діяльність колекторських компаній, цей ринок регламентований нормами цивільного й господарського права, а випадки незаконних дій колекторів можуть бути одиничними.

Крім того, вони висловили здивування із приводу висловлювань влади про відсутність спеціальних ліцензій на здійснення своєї діяльності в колекторських компаній, у той час як це не передбачено законом.

Крім цього, Ціпрівуз і Кривошеєв констатували законність передачі банками інформації про позичальників, тому що в більшості випадків такий дозвіл обмовляється безпосередньо в договорі між банками й позичальниками.

Колекторські технології - це бізнес зі стягнення боргів з фізичних осіб.

Незалежне колекторське агентство діє під брендом "ICA Україна", входить в асоціацію ICA, що працює на ринках Росії, України й Казахстану.

Міністр юстиції Оніщук вважає, що банки, передаючи колекторським компаніям інформацію про позичальників, порушують банківську таємницю й цілу низку законодавчих норм.

Антиколекторська компанія "Ваша надія", 6 громадських організацій і партія "Нова сила" створили Асоціацію антиколекторів і правозахисників "Ваша надія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: