"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінтранс виконає вимоги автоперевізників

Середа, 25 лютого 2009, 10:02

Міністерство транспорту та зв'язку України  узагальнило вимоги автомобільних перевізників та підготувало пакет екстрених заходів з їх реалізації.

Про це 24 лютого заявив заступник міністра транспорту та зв'язку - голова Державної адміністрації  автомобільного транспорту Леонід Сергієнко.

"Є низка інших проблем, над вирішенням яких ми працюємо спільно з перевізниками. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко поставила нам завдання: за три дні підготувати відповідні антикризові зміни до чинного законодавства, які допоможуть розв'язати проблеми перевізників", - цитує Сергієнка прес-служба міністерства.

"Мінтрансзв'язку не може впливати на банківську систему, але ми чітко розуміємо, що перевізники закупили автомобілі під заставу власного житла і нині при такій економічній ситуації вони не можуть повернути  кредити", - сказав Леонід Сергієнко, додавши, що хоча саме це питання і не належить до прямої компетенції Мінтрансзв'язку, відомство буде супроводжувати вирішення даного питання.

Реклама:

"Постійно у ЗМІ питання ставиться таким чином, начебто ми приїхали до Києва вирішувати виключно питання зі своїми кредитами, - сказав підприємець Володимир Велічкін, представник інтересів страйкуючих перевізників з різних областей України. - Питання виплати кредитів - основне, оскільки майже 80% транспорту було придбано в кредит. Проте загалом запропоновані нами сьогодні кроки - це антидемпінгові екстрені заходи, які сьогодні можуть вирішити наші проблеми".

Мінтрансзв'язку підготувало ряд законодавчих актів. На розгляд Кабміну буде винесене питання щодо встановлення мінімального тарифу на перевезення територією України вантажів автомобільним транспортом.

"Страйкарі запропонували  ввести  мінімальні тарифи на вантажоперевезення, щоб забезпечити рівні умови  для всіх перевізників. До цього питання слід підходити дуже зважено, адже воно зачіпає дуже багато сфер. Наприклад, підняття тарифів може призвести до підняття цін на продукти споживання, а разом з тим ми розуміємо, що існує вартість палива, амортизація. І перевізники не повинні працювати собі в збиток - тому  ми дуже зважено підходимо до цього питання", - сказав Сергієнко.

Мінтрансзв`язку відповідно до вимог страйкуючих вантажоперевізників пропонує посилити відповідальність за каботаж міжнародними авто перевізниками - переглянути розмір штрафних санкцій за порушення вимог законодавства під час перевезення територією України вантажів іноземними перевізниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: