Fitch знизило рейтинги 9 українських банків

П'ятниця, 13 лютого 2009, 18:35

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило на один рівень - з "B +" до "B" - довгострокові рейтинги дефолту емітента(РДЕ) дев'яти українських банків, прогноз залишився негативним.
 
У списку значаться: банк "Форум", "Правекс-Банк", ПроКредит Банк, Сведбанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк, ВТБ Банк, Ощадбанк та Укрексімбанк.
 
 Як відзначається в повідомленні агентства в п'ятницю, за рейтингами збережений "негативний" прогноз.
 
"Ці рейтингові дії пішли за вчорашнім пониженням довгострокових рейтингах дефолту емітента України в іноземній і національній валюті з рівня" B + "до" B ", - пояснює свої дії Fitch.
 
Агентство уточнює, що пониження довгострокових РДЕ банку "Форум", Правекс-Банку, ПроКредит Банку, Сведбанку, УкрСиббанку, Укрсоцбанку і ВТБ Банк  відображає пониження странового стелі, який, у свою чергу, відображає трансфертних ризик і ризик конвертації і обмежує ступінь , в якій підтримка з боку акціонерів цих банків може враховуватися в їх довгострокових рейтингах дефолту емітента в іноземній валюті.
 
Fitch нагадує, що Сведбанк   знаходиться в 99,99% власності Swedbank AB (рейтинг "A +" / прогноз "Негативний"), контрольний пакет у банку "Форум" (60% +1 акція) належить німецькому банку Commerzbank AG ( " A "/" стабільний "), 60% частка в ПроКредит Банку   належить німецькому ProCredit Holding AG (" BBB-"/" стабільний "), ВТБ Банк (Україна) знаходиться в більш ніж 99% власності російського Банк ВТБ (" BBB "/" негативний ").
 
Як відзначається в повідомленні, 51% акцій УкрСиббанку належить французькому банку BNP Paribas ( "AA" / "негативний"), часткою в Укрсоцбанку в розмірі майже 95% володіє італійський банк UniCredit SpA ( "A +" / "негативний") через свою дочірню структуру Венскую UniCredit Bank Austria AG ( "A" / "негативний"), а Правекс-Банк знаходиться в 100% власності італійського банку Intesa Sanpaolo SpA ( "AA-" / "стабільний").
 
Пониження рейтингів державних Ощадбанку та Укрексімбанку, пояснює Fitch, відображає зменшенням здатності держави надати підтримку в разі потреби, про що свідчить пониження довгострокових РДЕ України.
 
Fitch також підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті ПриватБанку, але перегляд рівня його підтримки з "B-" на "немає рівня підтримки", що відображає зниження здатності держави надати підтримку банку в разі потреби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: